Malakološki muzej

Malakološki muzej u Beogradu je muzej ljuštura – morskih, kopnenih i fosilnih mekušaca

DETALJI

Zbirka Malakološkog muzeja u Beogradu broji preko 500 vrsta (>1.500 primeraka) najatraktivnijih boja i oblika školjki i puževa iz različitih krajeva sveta. Pored mnogobrojnih eksponata ljuštura mekušaca, muzej poseduje i zbirku fotografija morskih i kopnenih puževa golaća. U našem muzeju pored muzejskih eskponata, možete „zaroniti“ u morske dubine i uživati u pogledu na interesantnu postavku najpoznatijih školjki i puževa Jadranskog mora  u njihovom prirodnom okruženju.

Malakološki muzej je svoju strategiju razvoja zasnovao na edukaciji dece i mladih kroz organizovanje kreativnih radionica, edukativnih predavanja i filmskih matinea. 

Kreativne radionice kroz svoje aktivnosti pružaju deci priliku da međusobno sarađuju i usklađuju svoja razmišljanja i ideje kako bi zajednički nešto stvorila ili rešila određeni zadatak, što predstavlja ključnu tačku njihovog socijalnog  razvoja. Kreativnm pristupom kod dece se podstiče i razvija samopouzdanje, strpljenje, fina motorika kao i kognitivne sposobnosti. Radionice su namenjene deci predškolskog i školskog uzrasta koja žele da na kreativan i zanimljiv način upoznaju svet koji ih okružuje. Naši edukatori se trude da otkriju i usavrše skrivene talente i afinitete vaše dece.

 

Telefon za informacije: +381 62 198 333 7

Sajt: https://malakoloskimuzej.rs/

Radno vreme: 

Radnim danima 11-15h; 18-20h

Vikendom 17-20h

NAPOMENA: Usled epidemiološke situacije, odlučili smo da otvorimo naša vrata za individualne i grupne posete, te je neophodno zakazati posetu dan ranije, pozivom na broj telefona 0621983337.

 

Detalji o popustu

30%

Objekat danas ne radiRezerviši popust

Email adresa
Ime i prezime
Broj gostiju
Datum
Vreme
Sektor za pušače
Napravi rezervaciju i osiguraj popust

Radno vreme

Ponedeljak
Ne radi
Utorak
Ne radi
Sreda
Ne radi
Četvrtak
Ne radi
Petak
Ne radi
Subota
Ne radi
Nedelja
Ne radi

Lokacije

Hadži Đerina 23
Vračar, Beograd
Pronađi na mapi